19-05-14

verkiezingsflyer janna en maggie

Janna Flyer 2014LR.pdf

09:47 Gepost door Janna Rommel-Opstaele | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-05-14

Mijn thema's voor 25 mei

 

De thema's die mij het nauwst aan het hart liggen zijn:

 

Ø Minder belastingen en minder regelgeving voor iedereen die werkt en anderen werk geeft, zodat de motor van onze economie op volle toeren draait. Mensen die durven ondernemen, bijvoorbeeld door een eigen zaak te starten, niet afschrikken maar net aanmoedigen.

Ø Betaalbaar wonen voor starters en jonge gezinnen. Daarom pleit ik voor een halvering van de registratierechten op de eerste woning en zeker ook voor het behoud van de woonbonus.

Ø Een leefbare landbouw waarbij elke landbouwer een degelijk inkomen en rechtszekerheid kan genieten en niet bedolven wordt onder te strikte milieu- en natuurnormen. Dit zeker ook krachtig op het Europese niveau behartigen.

Ø Geen laks asiel- en migratiebeleid: de consequente, correcte en duidelijke lijn van Maggie De Block moet verder gezet worden. Dus enkel wie duidelijk aan de wettelijke voorwaarden voldoet, kan een verblijfsvergunning krijgen.

Ø Respect voor de gemeentelijke autonomie, ook op vlak van veiligheid. Samenwerken stimuleren, maar geen gedwongen fusies tussen gemeenten!

Ø Gelijke (carrière)kansen voor mannen en vrouwen. Logisch toch?
Ja, er is al een hele weg afgelegd, maar het kan nog beter!
Voorbeeld: Ondanks het feit dat ‘gelijk loon voor gelijk werk’ in de wetgeving opgenomen werd, verdienen vrouwen gemiddeld nog steeds minder als mannen voor hetzelfde werk. Beter dan nieuwe wetgeving is dan ook om verder te sensibiliseren en éénzijdige beeldvorming te doorbreken.
Ook internationale aandacht voor vrouwenrechten blijft een absolute must!

 

11:18 Gepost door Janna Rommel-Opstaele | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

donderdag marktdag, campagnedag

 

Op 25 mei zijn er verkiezingen. Open VLD Middelkerke neemt met drie kandidaten deel. Bart Vandekerckhove is 2e lijstduwer bij de opvolgers voor het Vlaams Parlement, Geert Galle is tweede lijstduwer bij de opvolgers voor de Kamer en ikzelf sta op de 4de plaats voor de Kamer.

Gisteren voerde ik campagne tijdens de wekelijkse markt in Middelkerke: veel inwoners ontmoet maar ook veel mensen van ver buiten Middelkerke die graag naar onze gezellige markt afzakken. Mooi weer en veel positieve reacties!

 

foto campagne markt.jpg

 

 

 

11:12 Gepost door Janna Rommel-Opstaele | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrachtwagen wijst leerlingen op gevaren dode hoek

 

Alle leerlingen uit het zesde leerjaar in heel Middelkerke worden gewezen op de gevaren van de dode hoek. Leerlingen nemen zelf plaats in de cabine van een vrachtwagen van Colruyt en ervaren zo hoe weinig zichtbaar fietsers zijn voor de vrachtwagenbestuurder.
De leerlingen krijgen uitleg van de chauffeur en van medewerkers van de gemeentelijke preventiedienst.

Zij krijgen praktische tips en kunnen zelf ook vaststellen dat door de installatie van een ‘dobli spiegel' de dode hoek in het zichtveld van de bestuurder tot een minimum wordt herleid.

 

dode hoek (2).JPG

 

Verkeersveiligheid is prioritair en daarbij is het belangrijk dat de zwakke weggebruiker beschermd wordt. Onze jeugd staat niet altijd stil bij de gevaren, jaarlijks gebeuren er helaas tragische ongevallen met vrachtwagens die afslaan en de fietser niet opmerken. Met dit praktijkvoorbeeld willen we dit zoveel mogelijk voorkomen en onze leerlingen – die straks de stap naar het middelbaar zetten - echt doen stilstaan bij de gevaren van de dode hoek.

Gisteren stond de vrachtwagen op het Oudstrijdersplein in Middelkerke (zie foto) voor leerlingen uit de 4 scholen uit ‘Middelkerke-dorp’. Eerder hield de vrachtwagen halt in Lombardsijde en vandaag staat hij in Leffinge. Na vandaag zijn alle scholen – en leerlingen uit het zesde leerjaar – dus aan de beurt geweest.

 

 

10:44 Gepost door Janna Rommel-Opstaele | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gratis bus in Middelkerke op donderdag

Sinds begin mei kan iedereen op donderdag binnen het grondgebied van onze gemeente gratis met de bus reizen. Het gratis busvervoer wordt aangeboden door het gemeentebestuur in samenwerking met 'De Lijn'.
Hiermee willen we  iedereen aanmoedigen om zich met de bus te verplaatsen in onze gemeente, zowel eigen inwoners als mensen van buiten de gemeente.  Bijvoorbeeld om te winkelen, familie of vrienden te bezoeken, een bezoekje te brengen aan één van onze musea, een terrasje te doen, te wandelen op de zeedijk of naar de markt te gaan.Zo komt dit zowel onze lokale economie als het sociale leven in onze gemeente ten goede.  Het is ook goed voor het milieu en de mobiliteit, want wie normaal de auto neemt zal nu allicht eens eerder met de bus gaan. Mooi meegenomen is uiteraard ook dat de bus gratis rijdt op donderdag, de wekelijkse marktdag.

delijn gratis (5).JPG

Het gemeentebestuur sloot een overeenkomst met ‘De Lijn’ en draagt zelf de kosten.  Het gaat echter over een minimale kostprijs, die forfaitair geraamd wordt op 1.328 € per jaar door De Lijn. 
We gaan deze maatregel na één jaar ook evalueren. Het blijft beperkt tot één dag. Het is vooral een manier om onze inwoners te stimuleren om zich met de bus binnen de eigen gemeente te verplaatsen.  Alsook om mensen van buiten de gemeente 
aan te moedigen om onze gemeente te bezoeken en te laten genieten van een mooie dag in Middelkerke.

Welke buslijnen?
Concreet zal wie op- of afstapt in Middelkerke dit binnen het grondgebied van de gemeente gratis kunnen doen op donderdag vanaf 1 mei:
- op de buslijnen 68 en 69 Oostende-Nieuwpoort-Koksijde-Veurne – die Middelkerke, Westende en Lombardsijde aandoen –, van halte Lombardsijde-dorp tot de halte Sea Shopping Center en alle haltes die ertussen liggen;
-op de lijnen 52 Oostende-Gistel-Jabbeke-Brugge en 53 Diksmuide-Leke-Oostende, die haltes hebben in Sint-Pieters-Kapelle (vanaf Diksmuidestraat 112), Schore, Slijpe en Leffinge (tot halte Leffinge-Noordhoek)
-op de belbus Middelkerke voor alle verplaatsingen tussen de haltes gelegen te Middelkerke, Leffinge, Sint-Pieters-Kapelle, Slijpe, Schore, Wilskerke en Mannekensvere.
Zie

http://reisinfo.delijn.be/dienstregelingen/DienstregelingenHome.faces

 

Hoe werkt het?

Reizigers die opstappen melden aan de chauffeur aan welke halte ze willen afstappen en ontvangen een gratis biljet met opschrift ‘MOOIE DAG MIDDELKERKE’.  Dit gratis biljet is geldig voor een heen- en terugreis op dezelfde dag.  Bij elke op- of overstop dient het biljet geregistreerd te worden in de gele ontwaardingsapparatuur.  Alle types abonnementen blijven uiteraard geldig. 

09:42 Gepost door Janna Rommel-Opstaele | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |