16-05-14

Vrachtwagen wijst leerlingen op gevaren dode hoek

 

Alle leerlingen uit het zesde leerjaar in heel Middelkerke worden gewezen op de gevaren van de dode hoek. Leerlingen nemen zelf plaats in de cabine van een vrachtwagen van Colruyt en ervaren zo hoe weinig zichtbaar fietsers zijn voor de vrachtwagenbestuurder.
De leerlingen krijgen uitleg van de chauffeur en van medewerkers van de gemeentelijke preventiedienst.

Zij krijgen praktische tips en kunnen zelf ook vaststellen dat door de installatie van een ‘dobli spiegel' de dode hoek in het zichtveld van de bestuurder tot een minimum wordt herleid.

 

dode hoek (2).JPG

 

Verkeersveiligheid is prioritair en daarbij is het belangrijk dat de zwakke weggebruiker beschermd wordt. Onze jeugd staat niet altijd stil bij de gevaren, jaarlijks gebeuren er helaas tragische ongevallen met vrachtwagens die afslaan en de fietser niet opmerken. Met dit praktijkvoorbeeld willen we dit zoveel mogelijk voorkomen en onze leerlingen – die straks de stap naar het middelbaar zetten - echt doen stilstaan bij de gevaren van de dode hoek.

Gisteren stond de vrachtwagen op het Oudstrijdersplein in Middelkerke (zie foto) voor leerlingen uit de 4 scholen uit ‘Middelkerke-dorp’. Eerder hield de vrachtwagen halt in Lombardsijde en vandaag staat hij in Leffinge. Na vandaag zijn alle scholen – en leerlingen uit het zesde leerjaar – dus aan de beurt geweest.

 

 

10:44 Gepost door Janna Rommel-Opstaele | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.