16-05-14

Mijn thema's voor 25 mei

 

De thema's die mij het nauwst aan het hart liggen zijn:

 

Ø Minder belastingen en minder regelgeving voor iedereen die werkt en anderen werk geeft, zodat de motor van onze economie op volle toeren draait. Mensen die durven ondernemen, bijvoorbeeld door een eigen zaak te starten, niet afschrikken maar net aanmoedigen.

Ø Betaalbaar wonen voor starters en jonge gezinnen. Daarom pleit ik voor een halvering van de registratierechten op de eerste woning en zeker ook voor het behoud van de woonbonus.

Ø Een leefbare landbouw waarbij elke landbouwer een degelijk inkomen en rechtszekerheid kan genieten en niet bedolven wordt onder te strikte milieu- en natuurnormen. Dit zeker ook krachtig op het Europese niveau behartigen.

Ø Geen laks asiel- en migratiebeleid: de consequente, correcte en duidelijke lijn van Maggie De Block moet verder gezet worden. Dus enkel wie duidelijk aan de wettelijke voorwaarden voldoet, kan een verblijfsvergunning krijgen.

Ø Respect voor de gemeentelijke autonomie, ook op vlak van veiligheid. Samenwerken stimuleren, maar geen gedwongen fusies tussen gemeenten!

Ø Gelijke (carrière)kansen voor mannen en vrouwen. Logisch toch?
Ja, er is al een hele weg afgelegd, maar het kan nog beter!
Voorbeeld: Ondanks het feit dat ‘gelijk loon voor gelijk werk’ in de wetgeving opgenomen werd, verdienen vrouwen gemiddeld nog steeds minder als mannen voor hetzelfde werk. Beter dan nieuwe wetgeving is dan ook om verder te sensibiliseren en éénzijdige beeldvorming te doorbreken.
Ook internationale aandacht voor vrouwenrechten blijft een absolute must!

 

11:18 Gepost door Janna Rommel-Opstaele | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.