16-05-14

Gratis bus in Middelkerke op donderdag

Sinds begin mei kan iedereen op donderdag binnen het grondgebied van onze gemeente gratis met de bus reizen. Het gratis busvervoer wordt aangeboden door het gemeentebestuur in samenwerking met 'De Lijn'.
Hiermee willen we  iedereen aanmoedigen om zich met de bus te verplaatsen in onze gemeente, zowel eigen inwoners als mensen van buiten de gemeente.  Bijvoorbeeld om te winkelen, familie of vrienden te bezoeken, een bezoekje te brengen aan één van onze musea, een terrasje te doen, te wandelen op de zeedijk of naar de markt te gaan.Zo komt dit zowel onze lokale economie als het sociale leven in onze gemeente ten goede.  Het is ook goed voor het milieu en de mobiliteit, want wie normaal de auto neemt zal nu allicht eens eerder met de bus gaan. Mooi meegenomen is uiteraard ook dat de bus gratis rijdt op donderdag, de wekelijkse marktdag.

delijn gratis (5).JPG

Het gemeentebestuur sloot een overeenkomst met ‘De Lijn’ en draagt zelf de kosten.  Het gaat echter over een minimale kostprijs, die forfaitair geraamd wordt op 1.328 € per jaar door De Lijn. 
We gaan deze maatregel na één jaar ook evalueren. Het blijft beperkt tot één dag. Het is vooral een manier om onze inwoners te stimuleren om zich met de bus binnen de eigen gemeente te verplaatsen.  Alsook om mensen van buiten de gemeente 
aan te moedigen om onze gemeente te bezoeken en te laten genieten van een mooie dag in Middelkerke.

Welke buslijnen?
Concreet zal wie op- of afstapt in Middelkerke dit binnen het grondgebied van de gemeente gratis kunnen doen op donderdag vanaf 1 mei:
- op de buslijnen 68 en 69 Oostende-Nieuwpoort-Koksijde-Veurne – die Middelkerke, Westende en Lombardsijde aandoen –, van halte Lombardsijde-dorp tot de halte Sea Shopping Center en alle haltes die ertussen liggen;
-op de lijnen 52 Oostende-Gistel-Jabbeke-Brugge en 53 Diksmuide-Leke-Oostende, die haltes hebben in Sint-Pieters-Kapelle (vanaf Diksmuidestraat 112), Schore, Slijpe en Leffinge (tot halte Leffinge-Noordhoek)
-op de belbus Middelkerke voor alle verplaatsingen tussen de haltes gelegen te Middelkerke, Leffinge, Sint-Pieters-Kapelle, Slijpe, Schore, Wilskerke en Mannekensvere.
Zie

http://reisinfo.delijn.be/dienstregelingen/DienstregelingenHome.faces

 

Hoe werkt het?

Reizigers die opstappen melden aan de chauffeur aan welke halte ze willen afstappen en ontvangen een gratis biljet met opschrift ‘MOOIE DAG MIDDELKERKE’.  Dit gratis biljet is geldig voor een heen- en terugreis op dezelfde dag.  Bij elke op- of overstop dient het biljet geregistreerd te worden in de gele ontwaardingsapparatuur.  Alle types abonnementen blijven uiteraard geldig. 

09:42 Gepost door Janna Rommel-Opstaele | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.